Het hotel.
Het hotel zelf bestaat uit vier aparte delen: het hoofdgebouw en drie koepels (de junglekoepel, de landbouwkoepel en de veekoepel.). Het hoofdgebouw en de koepels zijn met verbindingstunnels verbonden.

Rondleiding.
U komt aan op het lanceerplatform. Daar gaat u door de verbindingstunnel en na een tijdje lopen komt u bij een driesprong. De weg die naar rechts gaat, gaat naar de sportkoepel. Daar gaan we nu niet heen, we gaan rechtdoor naar het hoofdgebouw. Vlak voor de hoofdingang (bij het hoofdgebouw) gaat de tunnel omhoog en gaat boven de grond verder. U loopt nu door een glazen gang. Als we bij de hoofdingang aankomen gaan we naar binnen. Daar komt u in de grote hal. Aan de grote hal zitten de apparttementen vast. We lopen door de grote hal en we komen bij een deur. We gaan de deur de gang in. Er zijn drie gangen en die verdelen het hoofdgebouw in vieren. We nemen de gang naar het zuiden en aan de linkerkant (op de plattegrond is het de rechterkant) zit het restaurant. Daar kunt u tegen betaling eten (ontbijt, lunch en avondmaal.). en aan de rechterkant zit het fitnescentrum. Daar moet u drie keer per week sporten om te zorgen dat u in goede conditie te blijven. We lopen verder en komen aan de rechterkant langs het laberatorium. De NASA en de ESA betalen ons om daar proeven te doen. U kunt ook een gratis rondleiding door het laberatorium krijgen. We lopen verder en gaan door de verbindingstunnel naar de junglekoepel. Daar kunt u de prachtigste bloemen en planten bekijken. Vanuit de junglekoepel lopen we verder naar de veekoepel. Daar word vee gehouden. Ook is er daar een kinderboerderij waar u tussen de dieren kunt lopen. We lopen verder naar het noorden naar de landbouwkoepel. Daar worden allerlei soorten granen geteelt. Als gast mag u hier eigenlijk niet komen maar deze rondleiding is een uitzondering. We lopen door de andere tunnel naar het hoofdgebouw. In het hoofdgebouw komen we aan de linkerkant langs de opslag en aan de rechterkant langs de personeelskamers. In de opslag worden dingen zoals voedsel en apperatuur opgeslagen. De personeelskamers zijn voor het personeel want u bent hier niet alleen. We lopen door en we zijn dan weer terug bij de deur naar de grote hal.


Het appartement.
Het appartement heeft boven de grond de vorm van een piramide. De piramide is vrijwel geheel van glas. Alleen de badkamer niet, want dat in niet erg fijn voor de gasten. Bij elk raam zit een gordijn, zodat de gast elk raam met een gordijn zou kunnen afsluiten voor meer privacy. Het gordijn zit vast in twee rails, één aan de bovenkant van het gordijn en één aan de onderkant. Daardoor hangt het gordijn schuin naar beneden tegen het glas, inplaats van dat het gordijn recht naar beneden hangt. Zo dekt het gordijn het raam beter af.
In het topje van de piramide zit de tweepersoons slaapkamer. Dat is de beste slaapkamer van het hele appartement, want het in natuurlijk ideaal om in slaap te vallen onder de sterrenhemel. De verdieping daaronder in een vierpersoons slaapkamer. Die is bedoeld voor als er kinderen of meer gasten meegaan. Op de eerste verdieping zit de badkamer, daar zit maar één klein raam, en de keuken. Op de begaande grond zit de woonkamer. Daar vlak onder zit de hal en de ontvangstkamer (Dat is handig want als je gasten ontvangt dan ga je eerst met z’n allen naar de ontvangstkamer. Als een tijdje hebt gepraat ga je met zijn allen naar de woonkamer en dan kan je wat eten van boven halen of iets ander doen.). Op de tweede verdieping ondergronds is nog een extra slaapkamer voor als je met meer dan zes mensen bent (dat kost dan ook wel meer.).De laagste verdieping (derde verdieping ondergronds.) in de werkkamer. De werkkamer is er voor mensen die nog moeten werken. In de werkkamer zijn ook meerdere computers en dankzij speciale sattelieten zijn de computers op het internet van de aarde aangesloten.
Je kan het appartement op twee manieren huren namelijk: manier één, je huurt alleen de piramide en de verdieping eronder. Manier twee, Je huurt alle kamers. De prijzen kunt u vinden op de pagina “prijzen”.


Hoe je er kan leven.
Om op mars te leven zijn een aantal dingen nodig namelijk: water, zuurstof, voedsel, licht, warmte, electriciteit en bescherming tegen uv straling.


Water.
Het probleem van het water was snel opgelost. Er is bij de noordpool een centrale gebouwd die het ijs daar smelt en daarna word het water gezuiverd. Als het water klaar is word het door een pijpleiding naar het hotel gebracht. Daar kan het gebruikt worden als drink en waswater.


Zuurstof.
De zuurstof was wel een groter probleem. Omdat de atmosfeer van mars voor 95% uit koolstofdioxide bestaat en maar 0,13% uit zuurstof, staat er een reusachtige koepel gevuld met planten van het tropisch regenwoud. Dat mini regenwoud zet de koolstofdioxide om in zuurstof. Om te zorgen dat de planten de hele tijd zuurstof maken (ook zonder zonlicht.), hangen er in de hele koepel zonnelampen. Zo is er altijd genoeg zuurstof dankzij de junglekoepel.

Licht, electriciteit en warmte.
Het licht word gemaakt door lampen. Voor de lampen is electriciteit nodig.
Omdat op mars niet altijd de zon schijnt zijn er maar weinig zonnepanelen, want anders word half mars bedekt met zonnepanelen. Er word op twee verschillende manieren electriciteit opgewekt. De ene manier is met behulp van windmolens. Op mars zijn soms enorme stofstormen. Dan is er wind en met behulp van windmolens is er electriciteit op te wekken. Maar dat is niet genoeg. Dus staat er ergens op mars (de precieze plek kunnen wij niet noemen.) een kerncentrale. Zo is er genoeg electriciteit.
Met electriciteit word er ook warmte gemaakt door water te verwarmen.


Ultraviolet straling (uv straling).
Als je onbeschermd op mars rondloopt dan zou je huid verbranden door de uv straling. Daarom is alles overdekt en zijn de koepels en de piramiden (appartementen) van glas zodat iedereen veilig is.


Voedsel.
Er zijn twee koepels voor voedsel. De ene is voor vee. In de veekoepel zit ook een kinderboerderij en de gasten kunnen daar makkelijk komen. Er word vee gehouden voor melk, kaas, boter, eieren (lekker bij het ontbijt!), en vlees.
De andere koepel is voor de landbouw. Daar word allerlei voedsel gekweekt (voedsel zoals suiker, zout, kruiden en sauzen worden geïmporteerd uit delen van de aarde). De aarde waar het voedsel is word gekweekt zit in een enorme betonnen bak zodat het niet mengt met de marsgrond. Het hele hotel is een ecologisch verantword complex dus alles word gerecyceld. Het landbouwprogramma is controleerd en veilig verklaart door het H.I.D.M.Y.T.S (Het Instituut Der Martiaanse Hygiëne Te Sintmaartensvlotbrug). Om te zorgen dat de landbouwgrond na het oogsten weer vruchtbaar word, word de grond omgeploegd en daarna bestrooid met de mest van mensen en dieren (Er word ook kunstmest vanaf de aarde meegenomen). Zo kan er veel geoogst worden en is er genoeg voedsel.

 

Wat kan je er doen.
U blijft 50 dagen op mars, dus zijn er dingen om doen.


Circus/sport-koepel.
Vlak buiten het hele complex staat een enorme koepel (deze staat niet op de plattegrond). In de koepel kunt u sporten en er worden circus voorstellingen gegeven door de het beroeme Cirque du soleil (dat circus is echt leuk want de mensen vliegen extra lang in de lucht door de geringe zwaaartekracht). En verder kunt u in de sporthal de sporten voetbal, tennis, basketbal (met extra hoge baskets) en trampoline springen. Er staan in de hal een aantal trampoline’s waaronder één grote en daarmee kan je echt hoog mee springen.

Olympus mons.
De Olympus Mons is één van de zeven zonnestelsel wonderen, want het is de hoogste vulkaan van ons zonnestelsel. Dan zult u wel zeggen:”Het is maar een hoge berg!” Maar als u weer op de aarde terug bent en u heeft de Olympus Mons niet beklommen dan kan je jezelf wel voor je kop slaan want zo’n kans krijgt u niet vaak. Dus beklim die berg.
Tweemaal per week er een wandeling bergopwaarts. De hele wandeling naar de top is in twee delen verdeeld (van beneden tot het midden en van het midden tot de top), vandaar is de wandeling tweemaal per week.


Kanalen.
Omdat er op mars vroeger waarschijnlijk stromende rivieren op mars waren zijn er de zogenaamde “kanalen van mars” overgebleven. En het is natuurlijk prachtig om er doorheen te wandelen. Er is tweemaal per week is een wandeling uitgestippeldGolven.
Bij de sportkoepel ligt een groot golfveld. Er zijn 15 holes. Elke hole op mars is langer dan op aarde omdat de golfbal verder vliegt (bij één hole moet je zelf over één van de kanalen van mars slaan). Het moeilijk om het golfveld overdekt te maken dus word er gespeeld in de open atmosfeer van mars. Dan moet u dus een luchtdik pak aan en u rijd met een speciaal wagentje van hole tot hole. Maar het is natuurlijk een hele uitdaging om op mars te golven.


Telescoop.
Op het dak van het hoofdgebouw staat twee reusachtige telescopen. Één is van het laberatorium, om proeven te doen, en de andere is voor de bezoekers. De telescoop van het laberatorium is twee keer zo sterk als de hubble telescoop (dat zegt heel wat) en de bezoekers telescoop is even sterk als de hubble telescoop. U kunt zelfs het sterrenstelsel Andromeda zien.

naar boven