Het ruimteschip


De indeling.
Op de tekening is het lichtblauwe deel de cockpit. Het lichtgele deel is het het passagiers gedeelte.De koepels zijn donkerblauw. En het lichtgroene is opslagruimte. Het paarse deel is voor het personeel. Het lichtpaarse in de brandstof voor de motoren. De vleugels zijn donkergroen gekleurd. De zichtbare delen van de stuwraketten zijn oranje gekleurd. De motoren van het ruimteschip zelf zijn rood gekleurd. En het zwarte deel zijn brand vrije delen.

Het passagiers gedeelte.
Het passagiers gedeelte is het luxe deel van het ruimteschip. U kunt erg veel dingen doen: computeren, magneetisch schaken, andere spellen, eten en drinken, slapen, douchen en de verschillende hemellichamen bekijken met een telescoop.


De Cockpit.
De cockpit zit voor in het ruimteschip. In de cockpit zit vier astronauten die het ruimteschip besturen. Het hele ruimteschip is voorzien van de nieuwste snufje en technieken en word bestuurd door allerlei computers. De astronauten controleren of alles goed gaat, als dat niet zo is grijpen ze in.


De motoren.
Het ruimteschip heeft totaal zeven motoren: twee grote stuwraketten en vijf motoren in het ruimteschip zelf.
De twee grote stuwraketten hangen aan de linker en de rechterzijde onder de armen van het ruimteschip. De stuwraketten zijn los te koppelen van het ruimteschip om de brandstof bij te vullen. De stuwraketten zijn nodig bij de lancering op de aarde en op mars. De vijf motoren van het ruimteschip zijn nodig om het ruimteschip met een paar slingers van de maan vandaan te slingeren.


De brandstof.

Een raket of een ruimteschip heeft brandstof nodig om te kunnen vliegen. Daarom hangt er bij de start en enorme brandstoftank onder het ruimteschip om te zorgen dat de stuwraketten langer branden en het ruimteschip op hogere hoogte komt.

Bij de terugreis hangt er bij de lancering op mars ook een grote brandstoftank onder, Maar wel kleiner dan bij de lancering op aarde. Dat kan zo omdat de atmosfeer van aarde veel dikker is dan op mars.

naar boven